Postimees Kiievis: valimiseelne sõjatehnikanäitus ja rahanäljas multifilmikangelased

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina pealinna Kiievi peatänaval Hreštšatikil asuval Iseseisvuse väljakul toimus täna sõjaväetehnika näitus, lisaks üürgas kõlaritest Teise maailmasõja aegseid lahingulaule ja tänav ise oli liiklusele suletud.

Samal tänaval noolisid möödujate raha ka end multifilmi- ja muudeks tegelasteks riietunud poisid ja tüdrukud, kes endaga pildi tegemise võimalusest just väga kergelt keelduda ei lasknud.

Lisaks pakkusid tumedaisse rõivaisse riietunud mehed šanssi end koos kahe valge või kahe musta tuviga jäädvustada ning tagatipuks valgus peatänavatele ka seltskondade kaupa triibulise särgiga miime, kes asusid reklaame laiali jagama.

Sealsamas asuva vangistatud ekspeaministri Julia Tõmošenko toetajate telklaager oli aga valimiseelse agitatsioonivabale päeva tõttu inimestest tühi ning Tõmošenko pildid ja teda vabastama kutsuvad plakatid rippusid üksinda vilu tuule käes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles