Siseturvalisuse nõukoda toetas politsei- ja piirivalve seaduse vastuvõtmist

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

«Nõukoja seisukoht oli üksmeelne. Oleme selle poolt, et riigikogu võtaks politsei- ja piirivalve seaduse vastu võimalikult kiiresti,» ütles siseturvalisuse nõukoja esimees vandeadvokaat Aare Tark.

Kolmapäeva, 1. aprilli õhtul selle aasta esimesele korralisele istungile kogunenud
siseturvalisuse nõukoda avaldas toetust siseministrile ning sisejulgeoleku ühendasutuse loojatele uue ameti käivitamise osas, vahendas siseministeeriumi pressiesindaja. 

«Praeguses majanduskeskkonnas on väga oluline siseturvalisust tagavate asutuste juhtimiskvaliteedi parandamine, et piiratud vahendid saaksid võimalikult efektiivselt kasutatud sisejulgeoleku valdkonna põhiülesannete täitmiseks,» sõnas Tark.

Siseturvalisuse nõukojale tegi ülevaate politsei- ja piirivalveameti loomise hetkeseisust sisejulgeoleku ühendasutuse loomise projektijuht Marek Helm, kes rõhutas, et sisejulgeoleku asutuste ühendamise peamiseks eesmärgiks on ressursside senisest mõjusam kasutamine turvalisuse suurendamiseks.

«2010. aastaks on kavas kogu ühendasutuse  tugitegevus tsentraliseerida, et suunata rohkem vahendeid just põhiülesannete täitmiseks,» rääkis Helm.

«Praegu on selleks käimas väga mahukas töö kaasaegse tarkvara arenduseks ja tööprotsesside ümberkujundamiseks. Lisaks tehnilisele ettevalmistusele peab käesoleva aasta lõpuks olema loodava ameti tegevus reguleeritud ka rakendusaktide tasandil. Meie oleme oma tööga graafikus, kuid riigikogu mandaadi saamine politsei- ja piirivalveseaduse vastuvõtmise näol on meile valitsuse poolt etteantud ajakavas püsimiseks ja ligi 500 rakendusakti ettevalmistamiseks väga oluline,» lisas Helm.

Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort andis nõukoja liikmetele ülevaate riigi siseturvalisuse olukorrast  käesoleva aasta esimesel kolmel kuul.

Nõukoda avaldas tunnustust politseinikele, päästjatele, piirivalvuritele, kodakondsus- ja migratsiooniametnikele tehtud töö eest ning rõhutas sealjuures
eelkõige ennetustöö tähtsust ja vajalikkust.

Siseturvalisuse nõukoja tegevuse peamine eesmärk on siseministri nõustamine
ühiskonna ootuste paremaks arvestamiseks siseturvalisuse suurendamisel.

Siseturvalisuse nõukotta kuuluvad Mall Hellam, Priit Hõbemägi, Juhan Kivirähk,
Toomas Luman, Keit Pentus, Indrek Pertelson, Raul Rebane, Indrek Saar, Ain Seppik, Einar Soone, Ivar Tallo, Aare Tark, Stanislav Tšerepanov ja Peeter Tulviste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles