Keskerakonna seeniorid: jätke tulevaste põlvede pension rahule

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangad soovitavad pensionipõlve kindlustamiseks makseid jätkata.
Pangad soovitavad pensionipõlve kindlustamiseks makseid jätkata. Foto: Peeter Langovits.

Eesti Keskerakonna seenioride kogu peab äärmiselt ebaõiglaseks valitseva koalitsiooni plaani peatada maksed teise pensionisambasse eesmärgiga päästa töötukassa pankrotist.


Töötajad hakkaksid valitsuse plaani järgi maksma ikkagi kaks protsenti palgast, kuid pensionisamba asemel läheks see töötukassasse, usuvad keskerakondlased.

«Rahva usaldus teise pensionisamba vastu oli selle loomise ajal väga madal. Inimesed kartsid, et see süsteem ei ole jätkusuutlik ning juhtub sama, mis nõukogude ajal kogutud säästudega. Praegune valitsus on tõestanud, et piisava soovi või soovimatuse korral see väga tõenäoliselt juhtubki,» märgivad seeniorid.

Erakonna eakate sõnul laekub pensionisammaste loomisest saadik pensionikassasse 4 protsenti vähem raha, mida riik lubas pensionireformi läbiviimisel riigieelarvest kompenseerida. Varasemalt on seda ka tehtud, kuid praegune koalitsioon ei pea aastaid tagasi antud veksleid millekski.

«Kas järgmine samm on see, kus jõutakse praegu väljamakstavate pensionide olulise vähendamiseni, mis on igasuguste õiguspõhimõtetega vastuolus?» küsib kogu. «Pensionisamba makseid ei tohi peatada. See vähendab oluliselt ja põhjendatult inimeste usku oma riiki. Eriti ülekohtune on valitsuse plaan nende suhtes, kes lähema 15 aasta jooksul jõuavad pensioni-ikka.»

Keskerakonna seeniorite sõnul tuleb juba käivitatud süsteemi hoida.

«Kui tänastele pensionäridele ei suudeta tagada väärilist pensioni, las saavad seda siis vähemalt tulevased põlved,» arvavad seeniorid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles