ERR kaalub kahe raadiomaja vahele uue telemaja ehitamist

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadiomaja
Raadiomaja Foto: Peeter Langovits

Eesti rahvusringhääling (ERR) kavatseb lähiaastatel renoveerida kaks raadiomaja ning uudistetoimetused kokku kolida. Lisaks kaalutakse võimalust ehitada raadiomajade vahele neid ühendav telestuudiote hoone.

«Vastavalt eelmisel nädalal nõukogus kinnitatud arendusplaanile läheb Gonsiori 21 asuv uus raadiomaja renoveerimisele CO2 kvoodirahade eest ja sellest saaks praeguse seisuga n-ö raadiote maja,» rääkis ERRi juhatuse liige Jaak Raie Postimehele.

CO2 rahade eest tehakse siiski tööd, mis muudavad hoone soojapidavamaks, kuid ülejäänud ehitustööd tehakse oma raha eest.

Raie sõnul tuleb kapitaalremont teha ka vanas raadiomajas, mis asub aadressil Kreutzwaldi 14. Hoone on tarvis osaliselt ümber ehitada ja remontida tehnosüsteeme.

«See muutuks uudistemajaks,» märkis Raie. «Uudised ei võtaks sellest majast küll tervet osa, aga see kohandatakse nii ümber, et saaksime ühise uudistetoimetuse sinna ära sättida. Selleks on eeldused olemas, aga tarvilik on nii ümber projekteerimine kui ka hilisem ümber ehitamine.»

«See osa, mis puudutab kahe hoone vahelist tänast parklat, on hetkel plaani järgi telekomplekside ala, kuid sellest saab täpsemalt rääkida alles siis, kui oleme detailplaneeringu algatanud ja kui ta on jõudnud vastuvõtmisele,» rääkis Raie. «See selgub aja jooksul, kas see plaan realiseerub või mitte.»

Praeguse seisuga peaks Gonsiori 21 hoone saama renoveeritud 2014. aasta suveks ning Kreutzwaldi 14 hoone 2015. aasta suveks. Kahe raadiomaja vahelise planeeritava hoone ajakava ei ole Raie sõnul hetkel kohane prognoosida, kuna üleval on liiga palju küsimärke.

«Tõenäoliselt oskame alles kevadel midagi täpsemalt öelda,» lisas ta.

Raie sõnul on hetkel hoonete renoveerimise maksuvusest vara rääkida, kuna tööde piirid pole veel selged ja pole teada, kui palju tuleb riigieelarvest või kui palju oleks vaja taotleda välisvahenditest.

Gonsiori 21 hoone olevat aga juba väga jämedalt eelarvestatud ja selle ümber ehitamine maksab ligi 4,5 miljonit eurot, millest 2,5 miljonit on potentsiaalne CO2 raha. Selle saamise otsus pole veel siiski tulnud.

Ülejäänud summa kohta ütles Raie, et see tuleb leida ERRi enda eelarve seest või välisvahenditest.

«Kuna selliseid ühekordseid suuri investeeringurahasid tõenäoliselt riigieelarvest ei tule, praegu pole selleks põhjust suurt optimismi üles näidata, siis tõenäoliselt tuleb kasutada mingite võõrvahendite kombinatsiooni,» lisas ta.

Kui kahe raadiomaja vahele tuleb uus telehoone, siis Faehlmanni ja Gonsiori vahele jääv telemaja Raie sõnul realiseeritakse.

«Aga taburetti me kuskilt enne alt ära ei löö, kui need plaanid on nii palju kindlaks saanud, et sellist asja saab teha,» ütles Raie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles