Obama hoiatas ameeriklasi tele-eetris orkaani eest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Obama hoiatas ameeriklasi tele-eetris orkaani eest.
Obama hoiatas ameeriklasi tele-eetris orkaani eest. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama hoiatas äsja ameeriklastele peetud telekõnes, et Ameerika Ühendriikide idarannikule lähenev orkaan Sandy on erakordselt võimas stiihia, mille mõju tunnevad miljonid inimesed.

President Barack Obama pöördus täna kampaanialainelt taas riigipea toolile ning pidas suurtormi ootavale riigile telekõne, vahendab ERR Uudised.

«Kui teil kästakse evakueeruda, peate evakueeruma,» rõhutas Obama ja manitses elanikke mitte viivtama, sest torm on tõsine ja kui inimesed kiiresti ei tegutse, võivad sel olla fataalsed tagajärjed.

Esialgsete plaanide kohaselt pidi Obama saabuma täna Ohiosse kampaaniakoosolekutele, mis võivad saada tuleva teisipäevastel presidendivalimistel kaalukeeleks, kuid jäi tormi tõttu Washingtoni.

Elu on tormiootuses peatunud kogu USA idarannikul – Põhja-Carolinast kuni Mainini; asutused on suletud, kümned miljonid inimesed töölt kodus ja sajad tuhanded evakueeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles