Ansip: olulisimaks jääb NATO ühiskaitse printsiip

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip ja Valdis Dombrovskis.
Andrus Ansip ja Valdis Dombrovskis. Foto: Valitsuse pressibüroo

Tänasel kohtumisel NATO peatsest tippkohtumisest rääkides märkisid Eesti peaminister Andrus Ansip ja tema Läti kolleeg Valdis Dombrovskis, et nii Eestile kui Lätile on oluline tippkohtumise sõnum organisatsiooni ühtsusest.

«NATO põhineb ühistel väärtustel, kuid  uute väljakutsete kõrval jääb endiselt kõige olulisemaks NATO ühiskaitse printsiip,» vahendas valitsuse pressiesindaja Ansipi sõnu.

Ansip ja tema Läti kolleeg Valdis Dombrovskis keskendusid kohtumisel  majanduskriisi ja energiajulgeoleku küsimuste kõrval ka eelseisvale NATO tippkohtumisele.

Peaminister Ansip märkis, et Eesti parimaks võimaluseks majanduslikust mõõnast ülesaamiseks on ühinemine euroga.

«Ei saa üle dramatiseerida majanduslikku langust nendes riikides, kus varasemate aastate kasv oli keskmisest kiirem,» ütles peaminister. Samas ta rõhutas, et  majandusliku surutise olukorras on väga oluline riigi operatiivne tegutsemine.

«Riik peab eelarve tulud viima vastavusse kuludega ja selles tegevuses on määrava
tähtsusega tegutsemise kiirus,» rõhutas Ansip.

Peaminister Dombrovskis tunnustas Eesti valitsuse käitumist varasematel aastatel, mil riik suutis koguda arvestatavad reservid. Kohtumisel räägiti veel Balti regiooni energiajulgeoleku teemadest. Eluliselt vajalik on puuduvate ühenduste rajamine ning Põhja- ja Baltimaade ühise energiaturu loomine.

Peaministrite hinnagul on need paralleelsed protsessid ning ühenduste valmimiseks ajaks peab olema jõutud ka toimiva turu loomiseni.

Kõneldes NATO tippkohtumisest  märkisid mõlemad pooled, et nii Eestile kui Lätile on oluline tippkohtumise sõnum organisatsiooni ühtsusest.

Kohtumisel tõdeti ka Eesti-Läti kahepoolsete  suhete väga head seisu. Valdis Dombrovskis kinnitas ka Läti riigi toetust Riias asuva eesti kooli tegevuse jätkamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles