Frankenstorm varjutab presidendikampaaniat

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA idarannikut tabanud orkaan Sandy on jätnud varju riigis 6. novembril toimuvad presidendivalimised, sundides kandidaate oma plaane korrigeerima.

Nii teiseks ametiajaks riigipeaks pürgiv Barack Obama kui ka tema vabariiklasest rivaal Mitt Romney pidid orkaani tõttu oma valimiskampaanias muudatusi tegema, vahendas uudisteagentuur AFP.

Obama otsustas eile katkestada oma valimiskampaania Florida osariigis ning pöörduda tagasi pealinna Washingtoni. Ka pöördus riigipea televisiooni vahendusel rahva poole, rõhutades orkaani võimsust ja pannes inimestele südamele, et nad võimude juhtnööre järgiksid.

«Ameerika puhul on hea see, et kui me elame läbi raskeid aegu nagu praegu, pingutame me kõik ühiselt,» ütles Obama, kelle sõnul pole praegu õige aeg rääkida valimistest. «Praegu on meie ülesanne number üks teha kõik selleks, et päästa elusid.»

Ka Romney peatas eile oma kampaaniaüritused. «Kahju kujuneb ilmselt märkimisväärseks ja kindlasti tuleb paljudel inimestel kaua ilma elektrita läbi ajada,» tõdes Romney eile Iowas peetud kõnes, lubades hädasolijate eest palvetada ja soovitades abivajajaid Punase Risti kaudu toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles