Orkaan Sandy mõjutab kümnete eestlaste reisiplaane

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutus New Yorgis.
Üleujutus New Yorgis. Foto: SCANPIX

Reisibüroo Estravel andmetel põhjustab Ameerika Ühendriikide idarannikul möllav orkaan Sandy häireid lennuliikluses, mõjutades sellega kümnete eestlaste koju naasmist.

«Teisipäeva lõunase seisuga oleme abistanud või nõustanud umbes 25 klienti, kes on meie kaudu juba reisinud kriisipiirkonda või sinna minemas. Kokku on sel nädalal meie käest USA idarannikule lendamiseks pileteid ostnud umbes 50 inimest,» ütles Estraveli lennupiletite müügi direktor Mauri Saarend.

Saarend ütles Postimehele, et hinnanguliselt on Ameerika Ühendriikide idarannikul ligi 75 eestlast.

«Kõige rohkem ongi muresid lennupiletitega, sest paljud tormi teele jäävad lennujaamad on suletud ning hetkel ei ole täpselt teada, mis ajani need suletuks jäävad. Suurematest lennujaamadest on New Yorgi lennud tühistatud Eesti aja järgi vähemalt teisipäeva õhtuni. Bostonisse ja Washingtoni lubab mõni lennufirma täna juba lennata, aga mitte kõik,» märkis ta.

Inimestel, kelle lend on orkaanist mõjutatud, kuid kes pole veel reisile asunud, soovitab Estravel pöörduda pileti müünud reisibüroo või lennufirma poole. Kes on juba USAs, siis nende pileti ümbervormistamise eest peaks hoolitsema lennufirma.

Esmaspäeva õhtul USA idarannikule jõudnud torm ujutas üle osa Manhattanist, halvas transpordi ja jättis New Yorgis elektrita pool miljonit inimest.

USA president Barack Obama kuulutas teisipäeval New Yorgi osariigi «suurkatastroofi» piirkonnaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles