Rahanappus ohustab «Puutepunkti» tulevikku

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Eesti erivajadustega inimesed on mures, et nende huve edendav saade «Puutepunkt», mis sel pühapäeval ETV eetrisse jõuab võib jääda viimaseks – raha sarja edasitegemiseks on otsa saanud.


Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa on oma kirjas Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidule teatanud, et saate tootja OÜ Haridusmeedia on asunud otsima finantsallikaid, mille toel võiks «Puutepunkt» jõuda uuesti vaatajate ette ka selle aasta sügisest.



OÜ Haridusmeedia on «Puutepunkti» ekraanile toomiseks saanud neli aastat raha euroliidu sotsiaalfondist ja esitanud taotluse ka saate edasiseks rahastamiseks. Ent Haridusmeedia juht Tiina Kangro pole sugugi kindel, et saab mai alguseks jaatava vastuse.



Üks põhjus pessimismiks on tema sõnul see, et rahasaajate üle ei otsusta sugugi ajakirjanikud, vaid sotsiaalvaldkonna eksperdid, kelle eelistused on ettearvamatud. Teiseks on tema väitel eurotoetuste jagamise puhul tavaks, et neid antakse kergemini uute projektide käivitamiseks kui vanade elushoidmiseks.



«Puutepunkti» autor ja toimetaja Anne Lill lisas, et kui praegusel kitsal ajal on ekspertidel valida, kas toetada rahvusringhäälingu saadet või uusi töökohta loovaid programme, siis langeb otsus paratamatult viimaste kasuks.



Rahvusringhäälingu elusaadete toimetuse juhataja Ulvi Pihel märkis, et «Puutepunkt» on kinnistunud vaatajate teadvusse ning tal oleks hea meel, kui see võiks jätkuda ka tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles