Galerii: Ansip tunnustas missioonisõdureid ja nende lähedasi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Andrus Ansip tänas Stenbocki majas toimunud vastuvõtul selle aasta esimesel poolel välisoperatsioonidel Afganistanis, Liibanonis, Kosovos ja mereväe laevakaitsemeeskonnas teeninud kaitseväelasi.

«Suur tänu teile kõige eest, mida Eesti jaoks teinud olete,» ütles Ansip. «Hindan kõrgelt teie panust Eesti kaitsevõime tugevdamisel. Olen uhke Eesti kaitseväelaste üle, sest ise Afganistani külastades kuulsin kõikidelt liitlastelt eestlaste kohta vaid kiidusõnu ja tunnustust. Tänan ka kaitseväelaste lähedasi, kelle toetuseta oleks välismissioonil olemine veelgi raskem.»

Peastaabi ülem Peeter Hoppe kinnitas, et tagasiside meie sõdurite kohta on olnud positiivne. «Te olete muutnud maailma turvalisemaks,» ütles kolonel Hoppe oma sõnavõtus, tunnustades sõdureid, allohvitsere ja ohvitsere kodust kaugel tehtud raske töö eest.

Hoppe tunnistas, et kahjuks oleme selle tunnustuse eest maksnud ka rasket hinda. «Me ei tohi unustada neid, kes on ohverdanud tervise või andnud elu seda rasket ülesannet täites,» ütles ta. «Sõber toetab sõpra, kamraad hoiab kamraadi ka pärast missiooni. Peagi valmiv veteranide poliitika kinnitab, et me ei jäta oma missioonisõdureid ka pärast missiooni hätta,» lisas kolonel.

Eesti kontingendi ülem Afganistanis major Antti Viljaste tänas peaministrit kutse eest vastuvõtule ja ütles, et kaitseväelaste jaoks tähendab see eelkõige seda, et nende tööd ja panust on tähele pandud ning hinnatud ka riigi kõige kõrgemal tasemel.

Ansip kinkis missioonidel käinud kaitseväelastele raamatu «101 Eesti lahingut» (autorid Mati Õun ja Hanno Ojalo).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles