Vahistamata jäetud kurjategija pani toime uue veretöö

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Bogdanov
Oleg Bogdanov Foto: kaader Reporter.ee videost

Kolm ja pool kuud tagasi oma naise tulistamise eest seitsmeks aastaks reaalselt vangi mõistetud ohtlik kurjategija Oleg Bogdanov tappis mõni päev tagasi tänaval noahoopidega oma äia, keda ta oli varem ähvardanud, põhja ringkonnaprokuröri Ainar Koigi sõnul oli selline käitumine ootamatu.

Kuna mõne kuu tagune kohtuotsus vaidlustati ning ei prokurör ega kohus pidanud vajalikuks abikaasa invaliidistanud meest vahistada, jäetigi ta vabadusse, mis võimaldas tal korda saata järgmise veretöö, vahendab ERR Uudised.

Bogdanovi kohtuasja prokurör Ainar Koik rääkis, et on šokeeritud, sest Bogdanov kahetses kohtus tehtut ja ka tema kaitse argumendid olid suunatud karistuse kergendamisele, mis ei andnud alust arvata, et mees oma eelmises kriminaalasjas tunnistajaks olnud abikaasa isale kätte maksta plaanib.

Bogdanovi abikaasa oli 12 päeva koomas ning võitles haiglas kaks kuud oma elu eest, olles praeguseks invaliid ja sisuliselt töövõimetu, kuid mees sai süüdistuse mitte tapmiskatses, vaid raske tervisekahjustuse tahtlikus tekitamises, kuna ta tulistas ohvrit kolm korda kõhtu, mitte südamesse ega pähe.

Pärast reedest tapmist otsustas kohus laupäeval Bogdanovi siiski vahistada, samas laekus täna kohtu infosüsteemi teade selle kohta, et kaitsja on varasema kohtuotsuse vaidlustanud riigikohtus, taotledes mehe karistamist vaid tingimisi vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles