Hollandist narkovedu korraldanud mehed said karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marihuaana.
Marihuaana. Foto: SCANPIX

Harju maakohus karistas teisipäeval kaht meest, kes süüdistuse järgi olid seotud Hollandist marihuaana Eestisse smugeldamisega.

Kohus mõistis Daniil Sorokini (25) ja Sergei Kljonski (39) süüdi salakaubaveos ning suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus omandamises ja valdamises, Sorokini ka käitlemises, ning määras mõlemale kolmeaastase vangistuse. Kljonski jõudis sellest 107 päeva ka reaalselt trellide taga veeta, ülejäänud karistusaja peab ta aga kandma tingimisi kolmeaastase katseajaga. Sorokin veetis kohtueelsel aja trellide taga kaks päeva, ülejäänud karistusaja peab aga samuti kandma tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Kljonskilt mõistis kohus sundrahaks ja menetluskulude katteks välja 1134 eurot, Sorokinilt aga 725 eurot. Ühtlasi konfiskeeris kohus Kljonskilt Mitsubishi Space Star sõiduauto kui kuriteo sooritamise vahendi.

Süüdistuse järgi omandas Sorokin Hollandis eeluurimisel tuvastamata ajal ja kohast kokku veidi üle kahe kilogrammi marihuaanat, mille ta jättis mullu augusti lõpus Rotterdami linnas hotellituppa, kust Kljonski selle vastavalt varasemale kokkuleppele hiljem kaasa võttis.

Kljonski peitis marihuaana enda kasutuses olnud Mitshubishi Space Stari ehitatud peidikusse ja asus Hollandist teele ida poole. Mullu 27. augustil ületas Kljonski autoga Valgas Eesti piiri, kuid ööl vastu 28. augustit tegi maksu- ja tolliameti kontroll autole Narva tollipunktis läbivaatuse ning leidis selle käigus narkootilise aine. Kljonski peeti kahtlustatavana kinni ning kohus jättis ta eeluurimise ajal kolmeks ja pooleks kuuks vahi alla. Auto arestiti kui kuriteo toimepanemise vahend.

Sorokini kahtlustatavana kinnipidamisel mullu 7. detsembril Tallinnas leidis politsei tema taskust ligi viis grammi pulbrilist ainet, mis sisaldas kaks ja pool grammi kokaiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles