Soomlastele ravimite väljakirjutamine tõi psühhiaatrile karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Kukk
Vladimir Kukk Foto: Toomas Huik

Harju maakohus karistas tingimisi vangistusega Tallinnas meditsiinikontorit pidanud nimekat psühhiaatrit ja Tallinna linnavolikogu endist liiget Vladimir Kukke, kes süüdistuse järgi väljastas soomlastest klientidele ebaseaduslikult retsepte psühhotroopsete tablettide omandamiseks.

Kohus mõistis 1952. aastal sündinud Vladimir Kuke süüdi suures koguses pühhotroopse aine ebaseaduslikus käitlemises ja ravimite üle piiri smugeldamisele kaasaaitamises ning määras talle kolmeaastase tingimisi vangistuse sama pika katseajaga. Esimese astme kuriteo sooritamise eest tuleb Kukel tasuda 725 eurot.

Süüdistuse järgi pani Kukk süüteod toime 2008. ja 2009. aastal Tallinnas tegutsenud meditsiiniteenuseid osutava OÜ Kosmed psühhiaatrina, kui kirjutas soomlastest klientidele välja retsepte erinevate psühhotroopsete tablettide omandamiseks. Uurimisel selgus, et ta väljastas mitmele soomlasele ka selliseid ravimiretsepte, mis olid tegelikult välja kirjutatud teiste isikute nimele, samas aga omandasid retseptid kätte saanud isikud nende abil apteekidest ravimeid.

Kuke soomlastest kliendid omandasid psühhiaatrilt saadud retseptide alusel sadu psühhotroopseid tablette, mida viisid ebaseaduslikult Soome. Seetõttu sai Kukk ka süüdistuse ravimite smugeldamisele kaasaaitamises.

Koos Kukega said süüdistuse ka temalt retsepte saanud kolm soomlast, kuid kuna kohtuprotsessi alguse ajaks olid nad lahkunud oma kodumaale, siis nende süüepisoodid eraldati Kuke omadest ning nemad peavad astuma kohtu ette järgmise aasta 7. jaanuaril. Seda juhul, kui Eesti ametivõimudel õnnestub nad Eestisse tuua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles