USA saatkonda süütepudeliga visanu määrati sundravile

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Suursaatkond Eestis aadressil Kentmanni tn. 20.
USA Suursaatkond Eestis aadressil Kentmanni tn. 20. Foto: Toomas Huik

11 kuud tagasi Kentmanni tänaval USA saatkonda süütepudeliga visanud noormees osutus süüdimatuks ja pääseb seetõttu kriminaalkaristusest.

Tallinnas asuvat USA saatkonnahoonet visati süütepudeliga mullu 30. novembri õhtul. Politsei pidas avaliku korra raske rikkumisega seoses sündmuskohal kinni 19-aastane noormees ja juhtunu asjus alustati kriminaalmenetlust.

Rohkem kui kümme kuud pärast juhtunut, 18. oktoobril lõpetas Harju maakohus prokuröri taotlusel  kriminaalmenetluse. Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel tuvastas kriminaalmenetluse käigus läbi viidud kohtupsühhiaatriline ekspertiis kahtlustataval raske psüühikahäire, mistõttu ei olnud ta oma teo keelatusest võimeline aru saama ja oma käitumist juhtima.

Kuna kuriteos kahtlustatav osutus süüdimatuks, lõpetati antud asjas kriminaalmenetlus. Noormees suunati kohtu määrusega psühhiaatrilisele sundravile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles