Ansip: riigikogu eetikakoodeksit ei ole visatud prügikasti

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kuigi riigikogu eetikakoodeksi esimene versioon ei leidnud toetust, on dokumendi väljatöötajad võtnud peaminister Andrus Ansipi sõnul endale kohustuse teemaga edasi tegeleda ning kindlasti ei ole selle koostamisest loobutud.

«Ma kindlasti ei jaga seda mõtet, et erakonnas inimesed ei julge oma arvamust välja öelda, see kindlasti ei vasta tõele, ja ma ei arva ka, et riigikogu eetikakoodeksi väljatöötamine oleks praegu kuhugi prügikasti visatud,» ütles Ansip valitsuse pressikonverentsil ja kinnitas, et peab koodeksi koostamist riigikogu jaoks vajalikuks.

Ta tunnustas reformierakondlast Kaja Kallast ja teisi, kes töötasid välja koodeksi esimese versiooni, ning ütles, et esimene versioon ei jää viimaseks. Tema sõnul on eetikakoodeksi koostajad võtnud endale kohustuse selle teemaga edasi tegeleda. «Ma loodan, et sellest asjast saab ükskord tõepoolest eetikakoodeks, mis praegu on ainult tööprotsessis olev toormaterjal,» lausus Ansip.

Kallas ise on Postimehele öelnud, et koodeksi esimesest versioonist ei saanud asja, kuid nüüd tegeletakse edasi järgmise lahendusega.

Peale Kallase kuuluvad eetikakoodeksit ette valmistavasse riigikogu töörühma Isamaa ja Res Publica Liidu liige Mart Nutt, keskerakondlane Kadri Simson, sotsiaaldemokraat Andres Anvelt ning demokraatide ühendusse kuuluv Kalle Laanet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles