Rakvere paigaldab kesklinna kuus uudset videokaamerat

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaamera paigaldamine Rakveres.
Kaamera paigaldamine Rakveres. Foto: Rakvere linnavalitsus

Rakvere linn paigaldab linna olulisematele ristmikele ja turvamist nõudvatele kohtadele kesklinna piirkonnas kokku kuus uut 360-kraadise liikuvusega videokaamerat.

Rakvere linna uus, IP-põhine videovalvesüsteem võimaldab edastada kvaliteetset pilti ka neist kohtadest, kus kaabelliine ei ole ning jälgida linna sissesõiduteid, teatas linnavalitsus.  

Linnavalitsuse korraldatud riigihanke võitnud OÜ Securer paigaldab linnaruumi kuus pöördkaamerat, mis võimaldavad kõrge resolutsiooni ja suure sügavusteravusega pilti, omavad infrapunast valgust, mis võimaldab ka pimedas pilti salvestada.

Kaameratest läheb signaal Vallimäel asuvasse tugijaama, sealt edasi Rakvere politseimajja, kus salvestatakse kogu info ja asub kaamerate juhtimiskeskus. Salvestust on võimalik jälgida jooksvalt 30 päeva jooksul.

Videovalvekaamerad lihtsustavad eelkõige politsei tööd, tänu millele on võimalik jälgida sündmusi reaalajas seal, kus hetkel ei ole politseipatrulli. Uus süsteem võimaldab paigutada kaameraid suvalisse kohta üritust või objekti jälgima. Kaameraid saab jälgida, juhtida ja suumida politseiautost ja seda olenemata politseiauto asukohast.

Tugijaama töö kaugus on 20 kilomeetrit, mis võimaldab saada kaamerate salvestusi politseimajja ka teistest maakonnapunktidest.

Rakvere uudse videovalvesüsteemiga on avaldanud soovi liituda ka Haljala vald.

Videovalvesüsteemi uuendamine läks linnale maksma 19 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles