Registreeritud töötute arv küünib üle 55 000

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: sotsiaalministeerium

Tänase päeva seisuga on tööturuametis arvel 55 817 töötut, mis on 1603 võrra enam kui nädal tagasi.


Nädala jooksul registreeritud uute töötude arv on tänasel pressikonverentsil esinenud sotsiaalministeeriumi tööturu osakonna juhataja Thor-Sten Vertmanni sõnul viimastel nädalatel püsinud umbes samas suurusjärgus.

Uusi registreeritud töötuid lisandus nädalaga 2415, möödunud nädalal oli vastav arv 2365. Eelmisest töökohast koondatuid oli nende seas 560, nädal tagasi aga 428.

Registreeritud töötud moodustavad praegu 8,5 protsenti tööjõust.

Absoluutarvudes töötuse kasv pidurdunud

Thor-Sten Vertmann märkis, et kui lisanduvate töötute arv püsib viimasel ajal stabiilne, siis tööle saavate ja muudel põhjustel arvelt mahaminevate inimeste hulk on suurenenud - absoluutarvudes on töötute arvu kasv seega viimastel nädalatel pidurdunud.

«Rahvusvahelises võrdluses ehk siis teiste Euroopa Liidu riikidega võrreldes on meie olukord umbes samaks jäänud,» rääkis Vertmann. Jaanuris-veebruaris oleme olnud statistilise töötute määra järgi viiendal-kuuendal kohal. Eesti statistiline töötus suurenes veebruaris jaanuri 9,1 protsendilt 9,9 protsendini.

Euroopa Liidu keskmiseks on seejuures 7,9 protsenti, kõige suurema töötuse määraga riikides Hispaanias ja Lätis küünib töötuse määr aga vastavalt 14,4 ja 13,7 protsendini.

Vertmann rõhutas, et registreeritud töötus on Eestis praegu praktiliselt samal tasemel nagu statistiline töötus ning see on üks paremaid uudiseid üldse. Kui umbes aasta tagasi otsustas vaid iga teine tema sõnul tööturuametisse pöörduda, siis praegu on praktiliselt kõik töötud arvel. «Meil on neist ülevaade, me teame, kes nad on ja me saame neile abi pakkuda,» rääkis Vertmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles