Sisekaitseakadeemia kolimise analüüs on täishoos

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledž
Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledž Foto: Mihkel Maripuu

Sisekaitseakadeemia võimaliku Ida-Virumaale kolimise analüüs käib täie hooga, esimesed järeldused peaksid selgeks saama aasta lõpus.

Esmalt täpsustas sisekaitseakadeemia töörühm, kui palju vajab akadeemia töökabinette ja majutusruume, vahendas siseministeeriumi pressinõunik Annely Martin varahaldus- ja hankepoliitika osakonna vastuseid.

«Ruumiprogrammi on võrreldes aprilliga vähendatud 11 024 ruutmeetri võrra. Hetkel on uue kompleksi ruumiprogrammi netopinna suurus 29 406 ruutmeetrit, arvestusega, et kasutusse jääb Väike-Maarja päästekooli kompleks (5110 ruutmeetrit),» märkis Martin.

Samuti on saanud kirja kriteeriumid, mida uue kompleksi krundilt nõutakse. «Novembris kuulutatakse välja avalik päring asukohtade suhtes, kus kõigil huvilistel on võimalik oma pakkumine esitada,» lausus Martin.

Analüüsi raames hinnatakse sisekaitseakadeemia võimaliku kolimise mõju koolis antava õppe kvaliteedile ning praeguste ja võimaliku tulevase asukoha piirkondlikule elukeskkonnale. Seda tööd teeb uuringufirma.

«Analüüsi läbi viimiseks on kokku kutsutud töörühm, kus on liikmed sisekaitseakadeemiast, siseministeeriumist, Riigi Kinnisvara AS-ist ning rahandusministeeriumist. Erinevate alam-analüüside läbiviimisel tehakse lisaks eelnimetatutele koostööd justiitsministeeriumi, maksu- ja tolliametiga ning uuringufirmaga Cumulus Consulting OÜ,» lisas pressinõunik.

«Arvamusi, seisukohti ja infot kogutakse ülalnimetatud asutustelt, sisekaitseakadeemia tänastelt õppejõududelt, õppuritelt ja Ida-Virumaa kohalikelt omavalitsustelt.» Et praegu veel analüüsid käivad ja seisukohti päritakse, ei soovinud ministeerium üksikuid arvamusi detailsemalt esile tuua.

Mainitud alamanalüüsid peaks valmima hiljemalt detsembri alguseks, avaliku päringu tulemused aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles