Paide linn tahab gümnaasiumid muuta riigigümnaasiumiks ja põhikooliks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide ühisgümnaasium.
Paide ühisgümnaasium. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide linnavalitsus otsustas kokkuleppel haridus- ja teadusministeeriumiga saata linnavolikogusse eelnõu, mille alusel alustatakse ministeeriumiga läbirääkimisi praeguse kahe gümnaasiumi asemele põhikooli ja riigigümnaasiumi loomiseks.

Linnapea Kaido Ivask arvab, et koolireform võib Paides teoks saada aastal 2015, sest ettevalmistöö ja koolihoonete ümberehitamine võtab aega, vahendasid ERR Uudised ERRi raadiouudiseid.

Praegu tegutseb Järvamaa pealinnas Paides kaks gümnaasiumi, kummaski alla 600 õpilase. 

Kaido Ivask ütles, et ka Paide peab ajaga kaasas käima ja tagama selle, et ka tulevikus antaks maakonnakeskuses head gümnaasiumiharidust, mida saab tagada ainult sellega, kui on olemas õpikeskkond – õpetajad, vastavad hooned ja õppevahendid.

«Paide linna koolides on gümnaasiumiealiste arv nii väike, et mõeldes selle õpikeskkonna peale, on kindlasti mõttekam saavutada uus õpikeskkond ja tehes seda kahe kooli peale kokku,» ütles Ivask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles