TV3: arstid käisid kallil koolitusreisil

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Järveotsa perearstikeskuse tohtrid käisid ajal kui nende kolleegid streikisid,  kümnepäevasel koolitusreisil eksootilises Tais ja õppisid, kuidas tulla toime emotsionaalse ja füüsilise energia säästmisega.

Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja ütles, erinevate kontrollide raames on nad maksusoodustusega puhkereiside korraldamisega koolitusreiside sildi all kokku puutunud, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

Kooliutsreisiga saab kokku hoida nii sotsiaal- kui tulumaksu. «Äriühingud või FIEd panevad oma kulude hulka reisiarveid, mis tegelikkuses ei ole mitte koolitus, vaid on puhkus või on osaliselt puhkus,» ütles MTA kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendik.

Sel teisipäeval naases oma kolleegidega eksootiliselt reisilt Taimaalt perearstide seltsi juhataja. Tähelepanuväärne oli see, et vähemalt reisikavas oli 10-päevase reisi ajal märgitud vaid 8 tundi koolitust ja teemaks emotsionaalse ja füüsilise energia säästmine. Tuhandeid eurosid maksnud reisi maksis kinni perearstikeskus.

«See oli Järveotsa perearstikeskuse ammu-ammu planeeritud-sätitud-korraldatud reis,» rääkis Järveotsa perearstikeskuse juhataja Diana Ingerainen.

Ingerainen rõhutas, et perearstikeskuse töö reisi ajal ei kannatanud ja ta ei pea valeks, et arstid end välismaal ka tuulutavad.

«Tõenäoliselt arste ja õpetajaid peetakse rahva omaks ja seda raha, mis me haigekassa lepinguga saame, peetakse ka enda omaks ja siis tundub, et kui me selle eest midagi organiseerime, et see on kohatu,» ütles Ingerainen.

Päev hiljem selgitas Ingerainen meili teel, et koolitused toimusid Tais pea igal päeval. «Koolitustundide arvu on täpselt raske öelda, kuid kindlasti oli neid kokku oluliselt rohkem kui kaheksa. «Lisaks koolitaja juhitud rühmatöödele ja vestlusele tuli igapäevaselt teha ka iseseisvaid ettevalmistustöid.»

«Siin on ikkagi oluline see, et mis oli selle reisi tegelik eesmärk. Ka sminna koolitama oma personali või tegelikkuses lihtsalt puhkusereis või kaks ühes. Juhul kui on kaks ühes, siis tuleks arvestada ikkagi proportsioonidega, et mis osad on ettevõtlusega seotud kulutused ja mis osa on töötajate motiveerimine,» selgitas Kaido Lemendik. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles