Tervishoiueksperti Peeter Mardnat kahtlustatakse kuriteos

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Mardna
Peeter Mardna Foto: Mihkel Maripuu

Terviseameti järelevalveosakonna juhtivinspektorile Peeter Mardnale on esitatud kahtlustus kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises.

Mardna suhtes käivitati kriminaaluurimine seoses mullu 30. mail toimunud riigikogu sotsiaalkomisjoni istungiga, kus ta avaldas väidetavalt informatsiooni ühe konkreetse isiku terviseandmete kohta, mis oli talle teatavaks saanud kutse- ja ametitegevuse käigus, ütles põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder ERR Uudistele.

Mardna tõi istungil peetud kõnes ühe näite, milles ta avaldas ajakirjanik Anneli Rõigase surnud poja terviseandmeid, kuid kriminaalmenetluse alustamise initsiatiiv ei tulnud Rõigaselt, vaid patsientide esindusühingult.

«Antud kriminaalmenetlus Peeter Mardna seaduserikkumise asjus algatati patsientide esindusühingu ja andmekaitse inspektsiooni nõudel üle aasta tagasi,» kommenteeris Rõigas Postimehele.

Rõigas meenutas, et riigikogu sotsiaalkomisjoni laiendatud istungil osalenud patsientide esindusühingu juht Pille Ilves helistas talle pärast maikuus 2011 toimunud istungit, kirjeldas seal toimunut, küsis temalt kommentaari ühele Mardna esitatud väitele ja palus Rõigase luba, et patsientide esindusühing võiks algatada Mardna kriminaalvastutusele võtmise protsessi.

Kriminaalasi on praegu politsei menetluses. Karistusseadustik näeb kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises süüdimõistmisel ette rahalise karistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles