Tehnoloogiaportaal valis Ilvese aasta uuendusmeelseimate demokraatide hulka

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Tehnoloogiauudistele pühendatud veebiväljaanne Techcrunch valis Eesti president Toomas Hendrik Ilvese käesoleva aasta 20 kõige innovaatilisema demokraatia arendaja hulka.

Artiklisse valitud inimesi iseloomustatakse kui demokraatlike valitsemisprotsesside interaktiivsuse suurendajaid ja läbipaistvamaks muutjaid.

Ilves seisab väljaande koostatud valikus alapealkirja all «titaanid» kõrvuti selliste nimedega nagu USA president Barack Obama, Google’i juht Eric Schmidt, USA kongresmen Darrell Issa ja Wikileaksi asutaja Julian Assange.

Artiklis märgitakse, et Toomas Hendrik Ilves juhib tehnoloogiliselt kõige arenenumat demokraatiat maailmas. Selle näiteks tuuakse e-valimised, kodanike ligipääs oma haiguslugudele ja enamike avalike teenuste kättesaadavus internetis. Märgitakse ka, et Eestis täitsid inimesed tuludeklaratsioone interneti vahendusel ammu enne, kui see USAs juurdus. «Eesti saavutused on Euroopa Liidule sellist muljet avaldanud, et nüüd konsulteerivad nad temaga (Ilvesega – toim.), kuidas seada omaenda esimesi samme teel elektroonilise meditsiinisüsteemi poole,» kirjutab väljaanne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles