Lavrov: USA ja Venemaa ei pea Süüria saatuse üle salajasi läbirääkimisi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov (vasakul), Araabia Liiga peasekretär  Nabil Alaraby ja ÜRO Süüria erisaadik Lakhdar Brahimi (paremal) pressikonverentsil Kairos.
Vene välisminister Sergei Lavrov (vasakul), Araabia Liiga peasekretär Nabil Alaraby ja ÜRO Süüria erisaadik Lakhdar Brahimi (paremal) pressikonverentsil Kairos. Foto: SCANPIX

Venemaa Ja Ameerika Ühendriigid ei pea Süüria presidendi Bashar al-Assadi saatuse üle salajasi läbirääkimisi, kinnitas Vene esidiplomaat Sergei Lavrov.

«Me ei pea kunagi kellegagi salajast läbirääkimisi kolmandate riikide saatuse üle,» ütles ta Kairos aset leidnud pressikonverentsil. «Meil pole olnud mingeid salajasi kontakte ameeriklastega ega kellegi teisega Bashar al-Assadi saatust puudutava tehingu üle.»

«Meie tähtsaim mure on süüria rahvas. Selleks, et kõnealune rahvas tunneks mingitki kergendust, tuleb teha lõpp vägivallale mõlemalt poolt.»  

Lavrov kinnitas, et Moskva toetab Kairo initsiatiivi moodustada Süüria konflikti reguleerimiseks vahendajate nelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles