Demokraadid: erakorraliste valimiste asemel tuleks valitsust umbusaldada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Demokraatide ühenduse hinnangul ei ole erakorralised valimised lahendus, vaid kaaluda tuleks peaministri ja kogu valitsuse umbusaldamist.

«Erakorralised valimised ei lahenda riigi ja rahva tänaseid probleeme, vaid lükkavad need veelgi kaugemale,» ütles Riigikogu Demokraatide ühenduse esimees Rainer Vakra. «Demokraadid teevad sotsiaaldemokraatidele ettepaneku kaaluda peaministri ja seega kogu valitsuse umbusaldamist.»

Demokraadid on seisukohal, et erakorralised valimised ei lahenda näiteks erakondade rahastamist ega elektrihinna tõusu. «Tegelikult tuleb neil poliitikutel, kel on soov midagi muuta, lüüa seljad kokku ja tegutseda. Siinkohal on oluline ka opositsiooni ühtsus,» sõnas Vakra, kelle sõnul külvaksid erakorralised valimised ebastabiilsust, mis ei tule kasuks riigile kui tervikule.

Demokraatide hinnangul võivad erakorralised valimised tänases situatsioonis lahenduste asemel probleemi süvendada. «Lisaks tuleb arvestada, et suur hulk rahvast on kaotanud usalduse erakondade suhtes ega tea, millise poliitilise erakonna poolt hääletada. See aga võib kaasa tuua olukorra, kus valimisaktiivsus on nii madal, et Reformierakond võtab erakorraliste valimistega kohti parlamendis hoopis juurde,» rääkis Vakra.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond tegi täna avalduse, et Eestis tuleks korraldada erakorralised valimised, sest võimulolijad on kaotanud rahva usalduse ja käimas on sügav poliitiline kriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles