Soome toll tabas salakaubavedajate jõugu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinapudelid.
Viinapudelid. Foto: Toomas Huik / Postimees

Soome toll tabas salakaubavedajate jõugu, kes smugeldasid Rootsi vahet sõitvatelt laevadelt Soome suurel hulgal huuletubakat ning Soome ja Eesti vahet sõitvatelt laevadelt alkoholi ja sigarette.

Uudisteagentuuri STT teatel tabas toll salakaubavedajate jõugu, kes aastatel 2009-2011 smugeldas Soome ja Rootsi vahet sõitvatelt laevadelt Soome umbes 5500 kilo huuletubakat. Lisaks kahtlustatakse, et jõuk smugeldas Soome kümneid tuhandeid liitreid alkoholi ning enam kui tuhat plokki sigarette. Agentuuri teatel olid sigaretid ja alkohol pärit Eesti ja Soome vahet sõitvatelt laevadelt.

Agentuuri teatel on kahtlustus esitatud 32 inimesele, neist 11 on vahi all.

Jõugu liikmeid süüdistatakse maksupettuses, rahapesus, salakaubaveos ning alkoholi käitlemise korra rikkumises.

Tolli hinnangul põhjustasid smugeldajad riigile 1,5 miljoni euro suuruse kahju.

Agentuur märgib, et toll sai jõugu jälile eelmise aasta kevadel, kui Helsingis tabati soomlased, kes tõid Eestist ning Tallinna ja Helsingi vahel sõitvatelt laevadelt Soome müügiks umbes 80 000 liitrit alkoholi ning 1025 plokki sigarette. Samal ajal uuris toll salakaubana maale toodud huuletubaka müüki ühes kioskis ning selgus, et osa müüdud huuletubakast oli Soome smugeldanud sama grupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles