Noortekeskuses narkootikume tarvitanud jäid politseile vahele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootikumid.
Narkootikumid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rakvere piirkonnapolitseinikud kontrollisid nädalavahetusel Sõmerul noortekeskuses ning asulas viibivaid noori, et välja selgitada narko- ja alkoholitarvitajad. Kokku tabati üks alkoholi ja kolm narkootikumi tarbinud noormeest.

Politseil oli infot selle kohta, et Sõmeru noortekeskusesse kogunevad noored, kes tõenäoliselt tarbivad alkoholi ja narkootikume. Laupäeva õhtul kontrollitigi kõiki noortekeskuses viibinud inimesi. Koos politseinikega tegi tööd ka narkokoer Argus, kelle tähelepanu pälvis kaks noormeest, kellest üks oli alaealine. Mõlemal tuvastati narkootikumide tarvitamise tunnused.

Lisaks neile noortele kontrolliti Sõmeru noortekeskuse vahetus läheduses viibivaid inimesi ja sõidukeid. Ühest sõidukist avastati narkootikumide tarvitamise tunnustega noormees ja pulbrilist ainet, mille sisu selgub ekspertiisi käigus. Samuti leiti autost kasteet, mis on keelatud külmrelv. Omaniku suhtes algatati väärteomenetlus relvaseaduse sätte rikkumise eest.

Kontrollreidi käigus tuvastati lisaks narkotarvitajatele ühel alaealisel alkoholijoove ja üks alaealine omas tubakatoodet. Kõigi noormeeste suhtes algatati väärteomenetlus.

«Tulemuste põhjal võib järeldada, et noortekeskust külastavad isikud, kes on eelnevalt tarvitanud keelatud aineid,» ütles Rakvere konstaablijaoskonna piirkonnavanema Tiit Jõgi. «Seega pöörame edaspidi suuremat tähelepanu nimetatud noortekeskusele ja noorte tegevusele, et nad seaduse vastu ei eksiks. Kahjuks toob alkoholi ja narkootikumide tarvitamine lisaks tervise rikkumisele kaasa ka ebameeldivaid olukordi, mis võivad rikkuda noorte tuleviku,» lisas Jõgi.

Samaaegselt tabas politsei Sõmeru vahelt liikumast ühe joobes ja juhtimisõiguseta autojuhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles