Scoutspataljon sõidab Lätti õppusele

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutspataljoni õppused.
Scoutspataljoni õppused. Foto: Raigo Pajula.

 Scoutspataljon korraldab homsest 12. aprillini Lätis Adaži polügoonil pataljoni taktikalise õppuse Gungnir 2009, soomukikolonn võib häirida ka liiklust.


Gungnir on maikuus Afganistani sõjalisele operatsioonile suunduva jalaväekompanii Estcoy-8, tagalaüksuse NSE-7 ja miinipildujarühma kontrollõppus, kus harjutatakse asümmeetrilisele sõjapidamisele omaste ülesannete täitmist ja pataljoni koostööd.

Õppuse käigus viiakse läbi ka lahinglaskmised, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Kui märtsis Sirgalas korraldatud harjutus BAM keskendus jao ja rühma taseme tegevuse kokkuharjutamisele, siis Lätis läbi viidav õppus on jalaväekompanii Estcoy-8 ja logistilise toetuselemendi NSE-7 väljaõppe viimane osa, mis peab näitama üksuste lahinguvõimelisust Afganistanis Briti Lahingugrupi koosseisus tegutsedes,» ütles Scoutspataljoni staabiülem ja tulevane Eesti kontingendi ülem Afganistanis major Janno Märk.

Pea 85 sõjaväemasinast ja soomukist koosnev kolonn suundub Paldiskist Adažisse 6. aprilli hommikul kell 09.00. Kolonnid liiguvad marsruudil Paldiski - Kanama - Harutee - Pärnu - Ikla. Õppusel osalejad naasevad 11.-12. aprillil. Scoutspataljon palub kõigilt liiklejatelt mõistvat suhtumist.

Kontrollõppusel osaleb ligikaudu 360 kaitseväelast Scoutspataljonist, Kalevi pataljonist, Kuperjanovi pataljonist, Kaitseväe lahingukoolist, lennubaasist, Põhja kaitseringkonnast, Lääne kaitseringkonnast ja tervisekeskusest.

Gungnir 2009 korraldatakse Lätis Adaži polügoonil, sest Eestis ei ole võimalik pataljoni suurusel üksusel viia normaaltingimustel läbi harjutust koos lahinglaskmistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles