Paet õnnitles Obamat ja rõhutas Eesti ja USA suhete jätkuvat arengut

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: Peeter Langovits / Postimees

Välisminister Urmas Paeti sõnul jätkab Eesti väga hästi sujunud igakülgse koostöö arendamist Ameerika Ühendriikide presidendivalimised võitnud Barack Obama ning tema meeskonnaga.

«Õnnitleme valimiste võitjaid. Eesti ja Ameerika Ühendriikide vahelised koostöösuhted püsivad tugevad ning meie senine aktiivne ja väga hea koostöö jätkub president Obama uuel ametiajal. Tema senisel ametiajal arenesid ja laienesid Eesti ning USA suhted märkimisväärselt,» ütles Paet.

Välisministri sõnul jagavad Eesti ja USA samu demokraatlikke väärtusi ning suhtlevad tihedalt nii Eestile kui USA-le tähtsates kahe- ja mitmepoolsetes küsimustes.

«Jätkame USA-ga kahepoolset koostööd riikide toetamisel, kes on asunud reformiteele. Nii nagu USA toetas kunagi meid, toetame ühiselt nüüd teisi, kes meie abi vajavad,» märkis Paet. Jätkame ühiselt USA-ga ka eestkõnelejatena internetivabaduse teemadel.

Samuti ühendavad sarnased väärtused Euroopa Liitu ja Ameerika Ühendriike. «Seetõttu peame oluliseks ka Euroopa Liidu ja Ameerika Ühendriikide suhete edasist arendamist ning tihedat välispoliitilist koostööd paljudes olulistes küsimustes,» lisas välisminister.

Tähtis on jätkuvalt tugevdada atlandiülest koostööd NATO raames ning ühiselt tegelda julgeolekuohtude ennetamisega ja julgeolekuprobleemide lahendamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles