Tavakasiinode kriis Playtechi ei kõiguta

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmeerija Andres Apevalov on üks enam kui 350 Playtech Estonia töötajast Tartus, ettevõttest on saanud mõne aastaga ülikoolilinna suurim maksumaksja.
Programmeerija Andres Apevalov on üks enam kui 350 Playtech Estonia töötajast Tartus, ettevõttest on saanud mõne aastaga ülikoolilinna suurim maksumaksja. Foto: Margus Ansu

Playtech Estonia plaanib tänavu Tartus palgata 35–40 uut töötajat, ent lisaks sellele avas ettevõte harukontori ka Tallinnas, kus hakkab tegutsema 15 palgalist.





Nad on vallutanud pea terve Tartus asuva 14-korruselise Plasku, aga sellest neile ei piisa. Nüüd on online-mängude tootjal juba ka harukontor Laial tänaval ja firma palkab töötajaid Tallinna.

Tartu oludes on tegu suurettevõttega, kus töötab üle 350 inimese. Arvestades ettevõtte töötajate palgataset, on selge, et Playtech on ülikoolilinna suurim äriühingust maksumaksja.

Sellal kui tavakasiinondus Las Vegasest Armin Karu Olympicuni kriisis vaevleb, värbab Playtech töötajaid. Playtech Estonia uus juht Juha Olavi Korhonen teatab aga, et tulevik kuulub internetikasiinodele.

Playtechi kontserni mullune käive oli üle 1,7 miljardi krooni ja kasum seejuures 635 miljonit. Millest selline uskumatu marginaal?

«Meie ettevõte toodab intellektuaalset omandit ja me ei pea investeerima väga palju masinatesse,» lausus Korhonen. «Kõik, mida toodame, põhineb intelligentsete inimeste mõtetel. Puuduvad kulutused, mis on suurtel tehastel.»

Mitu keskust


Playtechi peakontor asub Mani saarel, mis on tuntud kui maksuparadiis. «Lisaks on meil kolm väga olulist üksust ja neist olulisim ehk arenduskeskus asub Eestis,» lausus ta.

Hiljuti avas Playtech arendusüksuse ka Bulgaarias. «Väga oluline üksus asub Iisraelis Tel Avivis, kus käib kogu müügitöö,» selgitas Korhonen.

Playtechis töötab kokku üle 700 inimese ja neist üle poole tegutseb Eesti arenduskeskuses. «Ainuüksi Tartus töötab üle 350 inimese, sellele lisaks veel 60 töötajaga Tallinnas asuv tütarfirma Videobet,» lausus Korhonen.

Vahepeal plaanis Playtech kasvukeskust ka Indiasse, aga loobus sellest piirkonna kauguse tõttu. «Indias on meil kontor küll alles, aga keskendume nüüd pigem Bulgaariale ja Eestile,» lisas Korhonen.

Tavakasiino internetti


Tallinna Videobeti ülesandeks on uurida nn landbased- ehk tavakasiinonduse võimalusi, eesmärk on ühendada internetikasiinode ja tavakasiinode parimad omadused. «Tahame ühendada mobiilimängud, landbased-mängud ja online-mängud,» selgitas Korhonen.

Ta lisas, et juba praegu saab Playtechi süsteemis asuvat mängu alustada kodus lauaarvutis ja jätkata seejärel mobiiltelefonis. Mis puutub tavakasiinoautomaatidesse, siis ühendatakse need tulevikus internetti ja mänge saab serveri kaudu uuendada. Mängu aju ei asu sellisel juhul enam automaadis endas, vaid on keskserveris.

«Automaadist ei pruugi enam tulla välja münte ja žetoone, vaid hoopis paberilipakas selle kohta, et oled võitnud nii ja nii palju raha,» selgitas Korhonen. «Teise võimalusena tuleb võidusumma otse krediitkaardile.»

Playtech on börsifirma, aga selle tuumikaktsionärideks on endiselt kunagised asutajad. Peamiselt on tegu juudi rahvusest inimestega, ent üks suurimaid väikeaktsionäre on ka asutajate sekka kuulunud Rain Kivisik.

Korhoneni sõnul on Playtechil praegu maailmas kaks-kolm tõsiseltvõetavat konkurenti. «Julgen väita, et oleme praegu selles turusegmendis number üks,» lausus ta.

Playtech
•    Kontserni mullune käive oli üle 1,7 miljardi krooni ja kasum seejuures 635 miljonit.
•    Playtechis töötab kokku üle 700 inimese ja neist üle poole tegutseb Eesti arenduskeskuses.
•    Tartus töötab üle 350 inimese, sellele lisaks veel 60 töötajaga Tallinnas asuv tütarfirma Videobet.
•    Ettevõtte peakontor asub Mani saarel Suurbritannias, turundusosakond Iisraelis Tel Avivis, lisaks sellele arendusosakonnad Eestis ja Bulgaarias ning tootmiskeskus Filipiinidel.
•    Tänavu palkab ettevõte Tartusse 35–40 ja Tallinna 15 uut töötajat.
Allikas: Playtech

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles