Politsei: liiklusüksuse juht lahkus oma kohalt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mõni minut pärast ETV saates «Pealtnägija» näidatud loos taatlemata kiirusemõõtjaga töö tegemisest teatas politsei- ja piirivalveamet oma Facebooki’i lehel, et liiklustalituse juht Alvar Ottokar lahkus oma kohalt.

«Tänaõhtune «Pealtnägija» lugu taatlemata kiirusmõõtjast ja kaaludest on korvamatu kahju meie usaldusväärsusele ning plekk meie mundril. Vabandame kõigi 180 inimese ees, kelle suhtes võeti vastu õigustühine väärteootsus,» teatas politsei.

«Tunnistame kahetsusega, et me ei teinud varem adekvaatseid järeldusi Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juhi ja töötajate tegevuse osas ning ei võtnud kasutusele õigeid meet meid, et probleem õigeaegselt lahendada,» kirjutas PPA.

Politsei sõnul oli tegemist Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juhi hoolimatusega, kes võimaldas taatlemata seadme töös kasutamist ja kolleegidel mõõdistusi teha. «Liiklusüksuse juht lahkub oma kohalt. Juhtunu eest vastutab igaüks, kes on konkreetselt oma otsustuspädevuses jätnud midagi tegemata. See sunnib meid kõiki – politseiametnikke, üksuse juhti, prefekti ja peadirektorit enesekriitikale.»

Politsei lubab teo heastamiseks võtta ise ühendust kõikide inimestega, kellele vormistati möödunud aasta 13. augustist kuni 21. detsembrini taatlemata kiirusemõõtja ja kaaludega õigustühised väärteootsused.

«Vaatame iga juhtumi individuaalselt üle ja anname võimaluse nõuda väärteootsuse ülevaatamist kohtu poolt. Võtame seda juhtumit kui õppetundi ja teeme omalt poolt kõik, et rahva usaldus politsei vastu taastada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles