Guatemala edelaosas sai maavärinas surma vähemalt 10 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärinapurustused Guatemalas San Marcos.
Maavärinapurustused Guatemalas San Marcos. Foto: SCANPIX

Guatemala edelaosas sai kolmapäeval maavärinas surma vähemalt kümme inimest, kinnitas päästeteenistuse eestkõneleja Sergio Vazquez.

«Kolleegidelt laekunud info põhjal on San Pedro Sacatepequezi linnas surma saanud vähemalt kümme inimest,» ütles Vazquez uudisteagentuurile AFP. Päästeametniku sõnul on side linnaga küllaltki kehv, sest paljud elektri- ja sideliinid on piirkonnas kahjustatud.

Guatemala, El Salvadori ja Mehhiko Vaikse ookeani rannikut raputas võimas maavärin, mille tugevuseks mõõdeti 7,4 magnituudi Richteri skaala järgi, teatas USA geoloogiateenistus (USGS). Vaikse ookeani tsunamihoiatuskeskus teatas, et ulatuslikku hiidlaineohtu ei ole.

USGS märkis, et kell 16.35 GMT (Eesti aja järgi kell 18.35) aset leidnud maavärin paiknes Mehhiko lõunaprovintsi Chiapase linnast Suchiatest 63 kilomeetri kaugusel.

San Pedro Sacatepequezi asub Guatemala pealinnast 250 kilomeetri kaugusel läänes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles