Keskerakond lubab riigieelarve arutelul ööistungit

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Opositsioonilise Keskerakonna fraktsioon lubab kasutada kõiki võimalusi, et järgmise nädala kolmapäeval toimuvat riigieelarve eelnõu teist lugemist venitada.

Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul ei saa leppida eelarvega, mis laseb elektri hinnal hüppeliselt tõusta, kus raha õpetajate palgatõusuks on poole vähem, kui ametlikes teadetes väidetakse, ja mis sisuliselt tõmbab kriipsu peale katsetele tagada Eesti kooliõpilastele tasuta koolitoit. «Ööistungid on riigikogu vastutustundliku osa relv eelarve vastu,» ütles ta.

Tema sõnul püüavad opositsioonisaadikud Keskerakonna korraldataval ööistungil elektri hinna tõusu, kodusooja kallinemist ja tasuta koolitoidu kadumist pidurdada ning tagada õpetajatele lubatud palka. «Me püüame, sest «asendamatute valitsuse» toimetamisi vaikides vaadates võtaksime ka ise vastutuse. Seepärast pidurdame järgmise aasta eelarvet igal võimalusel ja loodame abi teisteltki vastutustundlikelt riigikogulastelt,» lausus Simson.

Keskerakond esitas riigieelarve eelnõule 96 muudatusettepanekut, millest ükski ei leidnud rahanduskomisjonis toetust. Eelnõu teisel lugemisel võib partei panna need kõik hääletusele ning võtta iga muudatuse hääletamise eel ka kuni kümme minutit vaheaega. Samuti on kõigil saadikutel võimalik osaleda kuni kaheksa minuti pikkuse sõnavõtuga läbirääkimistel.

Kui eelmisel aastal kestis riigieelarve eelnõu teine lugemine vaid viis ja pool tundi, siis 2010. aastal toimus see lausa kolmel istungil. Toona tuli parlamendil opositsioonifraktsioonide ettepanekul läbi hääletada enamik eelnõule tehtud 127 muudatusettepanekust, milleks kokku kulus üle 22 tunni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles