Ligi filmidest: näeb näru välja

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Toomas Huik

«See näeb näru välja, aga ma vist ei eksi, kui ütlen, et filmitud ei teadnud, kes neid rahastas,» ütles rahandusminister Jürgen Ligi, kommenteerides MISA rahastatud filme reformierakondlastest.

«Eile kolleeg Keit [Pentus-Rosimannus – toim] tuli mulle ise kurtma, et tal ei olnud õrna aimugi. Tal paluti kaamera ees mingeid kommentaare anda ja pärast ta oli šokeeritud, sest ta ei teadnud. Ja nagu ma aru saan, ta polnud ainus,» ütles Ligi valitsuse pressikonverentsil.

«Totakalt tehtud, kui filmimiseks on valitud ainult oma tuttavaid, see oli kehvasti. Aga ma ei saa neid filme ise nägemata öelda, et see oli riigi raha raiskamine,» lisas minister.

Ta kordas, et heaks ta neid filme ei kiida, küll aga mõistab neid, kes pildile jäid, sest nemad ei olnud rahastamisallikatest teadlikud.

Postimees kirjutas, et Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) raha eest on valminud kokku 12 umbes pooletunnist lühifilmi, mille peategelaste seas on ka kultuuriinimesi ja ettevõtjaid, kuid poliitikutest on esindatud ainult reformierakondlased. Nii on valminud filmid «Poliitik Mati Raidma ja tule taltsutamine», «Kristiina Ojuland maal, maa all ja merel», «Keskkonnaministriga loodusest ja ilu olemusest», «Andrei Korobeinik elektroonilisest Eestist».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles