Kohus mõistis Ansipile tapmisähvarduse teinud mehe tingimisi vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Toomas Huik

Tartu maakohus karistas neljapäeval peaminister Andrus Ansipile tapmisähvarduse teinud meest tingimisi kolmekuulise vanglakaristusega.

Kohus mõistis 1968. aastal sündinud Mart Laaberi kokkuleppemenetluses süüdi rahu või avaliku korra rikkumise eest, kui see on toime pandud relva või relvana kasutatava muu eseme, lõhkeseadeldise või lõhkematerjaliga ähvardades, ütles Tartu kohtute pressiesindaja BNSile.

Kohus karistas meest kolmekuulise tingimisi vanglakaristusega, millest arvati maha kolm eelvangistuses viibitud päeva. Samuti mõisitis kohus Laaberilt välja 420 eurot menetluskulude katteks.

Süüdistuse kohaselt helistas Laaber oma mobiiltelefonilt tänavu 23. veebruaril politsei- ja piirivalveameti lühinumbrile 110 ning teatas, et tal on relvad 24. kuupäeva jaoks valmis pandud. Mees ütles politseile, et «Ansipi tapame nagunii ära!». 24. veebruaril tähistab Eesti iseseisvuspäeva.

Ähvardusele järgnes politseipatrulli väljasõit Mart Laaberi elukohta.

Laaber on varem kahel korral kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles