Rein Raud: neli sammu videoskandaali lahendamiseks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Raud
Rein Raud Foto: SCANPIX

Helsingi Ülikooli ja Tallinna Ülikooli professor Rein Raud avaldas arvamust, et vene kogukonnale suunatud filmideseeria «Tuntud ja tundmatu Eestimaa» ümber tekkinud olukorra lahendamiseks tuleks astuda neli sammu.

Esmalt peaks Reformierakond kui propagandafilmide varjatud tellija hüvitama sihtasutusele Meie Inimesed filmide valmimisega seotud kulud.

Teiseks peaks tagasi astuma sellise rahastamise võimalikuks teinud otsustuskogu.

«Kui emba-kumba eelnevast ei juhtu, tuleks informeerida MISA tegevust rahastavaid Euroopa struktuure, et nende toetust kasutatakse peaministripartei poliitikute propagandafilmide tegemiseks,» pakkus Raud.

Neljanda sammuna nägi Raud seda, et filmideseeria persoonide valik tuleb teha kaalutletumalt. «Selles žanris filmid tuleksid teha hoopis inimestest, kes eesti-vene kultuuri- ja infosuhteid positiivselt arendanud, näiteks Andrei Hvostov, David Vseviov, Mihhail Lotman, Elmo Nüganen, Kristina Šmigun tulevad kohe esimestena pähe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles