Lootsmann hakkab Paldiski linnajuhi tütardele kruntide kinkimist uurima

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakri pankranniku serval asuvad Majaka 41 ja 45 krunt jõudsid Paldiski volikogu juhi Mati Kadaku tütarde valdusse.
Pakri pankranniku serval asuvad Majaka 41 ja 45 krunt jõudsid Paldiski volikogu juhi Mati Kadaku tütarde valdusse. Foto: Küllike Rooväli

Harju maavanem Värner Lootsmann algatab järelevalve Paldiski maatehingutega seotud haldusaktide üle ja lõpetab maa ostueesõigusega erastamist käsitlevad halduslepingud kohalike omavalitsustega.


Postimehes ilmus 2.04.2009 Rasmus Kagge artikkel «Paldiski juht kinkis tütardele krundid» ja 3.04.2009 sama autori sulest artikkel «Paldiski lotopäev - krundid kommiraha eest».

Kontrollimaks väidetavate tehingute aluseks olnud Paldiski linna haldusaktide vastavust põhiseadusele ja seadusele, otsustas maavanem algatada riikliku järelevalve ning lõpetada Paldiski linna volitused riigi maa erastamise lepingute sõlmimiseks.

1997. aastal sõlmis Harju toonane maavanem Mait Kornet maareformi seaduse alusel Paldiski linnavolikoguga kokkuleppe, millega volitas Paldiski linna korraldama riigi nimel maa ostueesõigusega erastamist füüsilistele isikutele, andes selleks üle kõik seadusest ja maa ostueesõigusega erastamise korrast tulenevad erastamise korraldaja õigused ja kohustused.

«Lõpetasin alates käesoleva aasta algusest analoogse lepingu Tallinna linnaga ning ma ei pea vajalikuks vastavate toimingute jätkuvat delegeerimist teistele kohalikele omavalitsusüksustele. Seetõttu teen ettepaneku halduslepingute lõpetamiseks ka ülejäänud 13-le Harjumaa kohalikule omavalitsusüksusele, kellega selline kokkulepe oli sõlmitud,» ütles maavanem Värner Lootsmann.

«Tänaseks on nendesse omavalitsusüksustesse alles jäänud valdavalt keerulised ning vaieldavad erastamisjuhtumid. Pean vajalikus, et selliste probleemsete juhtumite lahendamisel on tagatud maavalitsuse poolne professionaalne abi kui ka vajadusel maavanema järelevalve,» lisas maavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles