Sotsid: uue töölepingu seaduse jõustumine tuleb edasi lükata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide hinnangul tuleb rahapuudusel edasi lükata kogu uue töölepingu seaduse rakendumine.
Sotsiaaldemokraatide hinnangul tuleb rahapuudusel edasi lükata kogu uue töölepingu seaduse rakendumine. Foto: Caro/Westermann

Sotsiaaldemokraadid on seisukohal, et kui uues töölepingu seaduses ette nähtud suuremateks töötuskindlustushüvitisteks pole raha, tuleb kogu seaduse jõustumine edasi lükata.

Sotsiaaldemokraatide juhatus leidis, et töölepingu seaduses kokkulepitut ainult tööandja kasust lähtudes ühepoolselt muuta on võimatu.

Kui selgub, et töötuskindlustushüvitisi ei saa suuremas mahus ja rohkematele töötutele enne 2010. aastat välja maksma hakata, nagu näeb ette uus töölepingu seadus, ei saa ka uus seadus selle aasta 1. juulist kehtima hakata.

«Täiesti kindel on see, et töölepinguseadusest ei saa jõustuda ainult tööandjatele sobilikud punktid. Kui lükatakse edasi hüvitiste laienemine töötule, tuleb edasi lükata kogu uus töölepingu seadus,» ütles sotsiaaldemokraatide esimees Jüri Pihl.

«Sotsiaaldemokraadid austavad kokkulepet, mis oli ka uue tööseaduse juures kõige olulisem. Seda ühepoolselt muuta on ebademokraatlik,» lisas Pihl.

Sotsiaaldemokraatide juhatus on seisukohal, et töötukassa maksemäär tuleb viia maksimumini - seadusega lubatud maksimum on 1 protsent tööandjalt + 2 protsenti töötajalt - sest vastasel korral ei ole võimalik 2010. aasta lõpus töötutele enam hüvitisi maksta.

Praegu kehtib eelmise aasta lõpul kinnitatud maksemäär, kus tööandja sissemakse töötukassasse on 0,3 ja töötajal 0,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles