Meestest on raske sotti saada

Arter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlaku (pildil) ja Kuno Tehva kirjavahetus muutus üsna teravaks
Aivar Pohlaku (pildil) ja Kuno Tehva kirjavahetus muutus üsna teravaks Foto: Peeter Langovits

Tugevama soo mänguruum endast mulje loomisel on palju ahtam kui kaunima soo esindajail.
Või ongi enamik mehi ühe vitsaga löödud?

Naised pidavat olema mõistatuslikumad kui mehed. Aga tuleb välja, et ei ole nii. Pigem vastupidi.
Kaks nädalat tagasi, nagu ehk mäletate, palus Arteri toimetus Helsingis tegutseval moe- ja meelelahutusajakirjanikul Irene Naakkal vaagida, mis mulje loovad endast pelgalt riietuse ja välimusega Eestis tuntud naised.

Naakka kinnitas, et ühtegi kümnest naisest ta nägupidi ei tunne. Ent suur oli üllatus, kui selgus, et polnudki vaja tunda – naiste välistest tunnustest piisas, et Naakka tabaks ära, missuguse loomusega ja mis alal tegutsev inimene talle pildilt vastu vaatab.
Otsustasime eksperimenti korrata, kuid sedapuhku meestega.

Irene Naakka, kes arvustab Iltalehti moeveerus Soome avaliku elu tegelaste stiili, tunnistas, et meeste olemuse ja tegevusalade kohta on nende välimusest ja riietusest tunduvalt raskem midagi välja lugeda.

Sellegipoolest võib kahtlemata uskuda, et iga mees leiab Naakka kommentaaridest kasulikke vihjeid, kuidas endast soovitud muljet kujundada. Sest mehed – vaadakem tõele näkku – hoolivad sellest, mis mulje nad jätavad, vähemalt sama palju kui naised. Kui mitte rohkemgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles