IRLi kristliku ühendusega liitus poolsada inimest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Indrek Sammal

Tartus asutati täna Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) kristlik liikmeühendus, millega ühines poolsada inimest.

IRLi pressiesindaja Kaido Kukk ütles Postimehele, et 47 inimest koondava ühenduse juhatusse valiti Kaia Kapsta, Avo Üprus, Priit Sibul, Urmas Paju ja varem Kristlikke Demokraate juhtinud Peeter Võsu.

Riigikokku kuuluva Priit Sibula sõnul on erakonnasisese liikmeühenduse eesmärk kujundada arusaama, et traditsioonilised ideed ja hoiakud on erakonna tugevuseks. Ta märkis, et taasiseseisvumisel oli kristlaskonnal oluline roll, kuid viimastel aastatel on kristlaste häält jäänud poliitikas märksa vähemaks. Kristlikud väärtused nagu hoolimine ja ligimese märkamine on tema sõnul see, mida poliitika senisest enam vajab.

Juba septembris kutsus Sibul kristliku ühendusega liituma kõiki praeguseks pankrotistunud Kristlike Demokraatide liikmeid. Sama üleskutsega on esinenud ka partei viimane esimees Peeter Võsu. Enne pankrotistumist pidasid pea 1800 liikmega Kristlikud Demokraadid IRLiga liitumiskõnelusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles