Eesti toetab euroliidu liitumisläbirääkimiste jätkamist Türgiga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi politseinikud riigilipuga.
Türgi politseinikud riigilipuga. Foto: Reuters / Scanpix

Välisminister Urmas Paet kinnitas täna Istanbulis toimunud kohtumisel Türgi eurointegratsiooni ministri ja Euroopa Liidu pealäbirääkija Egemen Bagisega Eesti jätkuvat toetust Türgi liitumisele Euroopa Liiduga.

«Soovime, et läbirääkimised Türgiga jätkuksid. Selleks on vaja ka positiivseid signaale Euroopa Liidu suunaliste reformide edenemise kohta,» teatas Paet pressiesindaja vahendusel.

Bagis andis ülevaate viimastest arengutest Türgi eurointegratsioonireformide elluviimisel.

Paet avaldas lootust, et Euroopa Liidu pealäbirääkija ametisse seadmine alates selle aasta jaanuarist ning detsembris vastu võetud rahvuslik reformiprogramm toovad Türgile ELiga liitumisprotsessil edu.

«Loodame, et ka pärast valimisi jätkuvad reformid Türgis tempokalt. Oluline on, et läbirääkimised ei katkeks,» sõnas välisminister. Eesti välisminister lisas, et Küprose kahe kogukonna vaheliste liitumisläbirääkimiste edukas tulemus aitaks kaasa Türgi ELi liitumiskõnelustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles