Reinsalu: Eesti iseseisvus sündis tänu Kaitseliidule

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Andres Haabu

Kaitseliidu aastapäevale pühendatud tseremoonial kõnelenud kaitseminister Urmas Reinsalu sõnul poleks vaba Eesti riik ilma Kaitseliiduta püsima jäänud.

Täna hommikul Tallinnas Kaitseliidu looja admiral Johan Pitka mälestusmärgi juures peetud sõnavõtus ütles kaitseminister Urmas Reinsalu, et ilma Kaitseliidu ja ülerahvalise kaitsetahteta poleks 1918. aastal väljakuulutatud iseseisvus realiseerunud.

«Kaitseliidu veendumus on ka täna, et riigi kaitsmine on igaühe kohus, kõigi Eesti kodanike kohus,» lisas Reinsalu.

Reinsalu sõnul on Kaitseliit avaliku arvamuse uuringute kohaselt üks enimusaldatud organisatsioone Eestis.

«Kaitseliidu kõrge usalduse põhjuseks on tuhandete katseliitlaste jäägitu valmisolek võidelda igal juhul oma riigi eest. Tänased kaitseliitlased kannavad edasi admiral Pitka omaaegset aadet ehk vankumatut usku Eesti iseseisvusesse ja vabadusse,» rõhutas kaitseminister.

Kaitseliidu looja admiral Johan Pitka mälestusmärgi juurde olid täna üles rivistatud Kaitseliidu, Naiskodukaitse, Kodutütarde ja Noorte Kotkaste liputoimkonnad. Kaitseminister Urmas Reinsalu, brigaadikindral Meelis Kiili, Kaitseväe Peastaabi operatiivülem mereväekapten Indrek Schvede ja Kaitseliidu peastaabi ülem Kaitseliidu ülema kohustes kolonel Kajari Klettenberg asetasid admirali mälestusmärgile ka pärja.

Eesti vanim ja suurim jõustruktuur Kaitseliit saab täna 11. novembril 94. aastaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles