Aasta isa tütar: isa roll on meie peres nõuandev ja toetav

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta isa koos pere ja presidendiga. Kristiina Ojamaa on vasakul lapsega.
Aasta isa koos pere ja presidendiga. Kristiina Ojamaa on vasakul lapsega. Foto: Andres Haabu

Äsja aasta isaks valitud Ralf Allikvee tütar, Ida-Tallinna keskhaigla onkoloog Kristiina Ojamaa sõnul on nende peres isa roll nõuandev ja toetav, kuid isa otsustab suuri asju, ema otsustab väiksemaid asju.

«Minu isa on eelkõige suure südamega,» ütles Ojamaa Postimehele. «Ta tegelikult ise on endast tihtilugu teisel arvamusel kui teised temast, selles mõttes, et ta arvab, et on karm ja kuri, aga tegelikult, kes teda lähemalt tunnevad, need teavad, et selline ta ei ole. Ta on väga soe, heatahtlik ja mõistab inimesi.»

Ta lisas, et teda kui tütart on alati tiivustanud see, et ta isa on äärmiselt tark. Näiteks arvutab ta kuupe peast ja teeb seda tihtilugu oma lõbuks.

«Isa roll on meie peres nõuandev ja toetav,» märkis Ojamaa. «Kindlasti ei võrdsustaks ma seda emarolliga. Isa otsustab suuri asju, ema otsustab väiksemaid asju.»

«Isa võibolla ei tunnista või ei teagi, kui suur roll tegelikult tal on meie elus,» lisas ta. «Tema suunamine ja toetus ja tema sõna kui isa sõna – see on alati olnud äärmiselt tähtis nii minu kui mu venna elus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles