Saare politsei kimbutas joobes juhte

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Lennart Rikk

Täna toimus Saare maakonna teedel politseioperatsioon, mille eesmärgiks oli sõidukijuhtide kontrollimine ning joobes juhtide tabamine.

Politseioperatsiooni käigus selgitati välja kuus rikkumist, neist kaks alkoholijoobes juhid, kellest ühel juhul oli tegemist teiskordse alkoholijoobes juhtimisega ning neljal juhul esinesid juhil alkoholi tarvitamise tunnused, vahendas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

«Politseioperatsiooni tulemus näitab, et politsei tööpõld on jätkuvalt lai. Liikluses osaleb piisavalt palju isikuid, kes ei anna enesele aru, et võivad joobes sõidukit juhtides põhjustada nende endi kaaskondsete invaliidistumist või ka hukkumist», ütles Kuressaare politseijaoskonna vanemkomissar Aare Allik.

Vastavalt liiklusseaduse § 74 märgiga 19 karistatakse mootorsõiduki joobes juhtimise eest rahatrahviga kuni 18 000 krooni, lisakaristusena võib kohaldada juhtimisõiguse äravõtmist kolmest kuni üheksa kuuni.

Kuressaare politseijaoskond tänab kõiki korrektseid liiklejaid. Saaremaa  politseinikud on käesoleval aastal joobes juhte liiklusest korduvalt kõrvaldanud ka tänu kaasliiklejate vihjetele.

Politse palub jätkuvalt liikluses toimepandud rikkumistest teatada lühinumbril 110.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles