Soome kohus vabastas imiku tapmises kahtlustatava eestlase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome Hyvinkää kohus vabastas reedel kahe imiku tapmises kahtlustatavana vahi all olnud eestlasest mehe, sama süüasja raames vahi all olev eestanna peab eeluurimisvanglas edasi olema, teatas STT.

Kohus lasi mehe vabadusse politsei taotlusel.

Eelmise nädala kolmapäeval taotles kohtult vahi alt vabastamist ka imikute tapmises kahtlustatav eestlanna, kuid tema vabastamisega kohus ei soostunud.

Soome Hyvinkää kohus vahistas kahe imiku tapmises kahtlustatatavana Eestist pärit keskealise paari oktoobri keskel.

Politsei leidis imikute surnukehad oktoobri alguses Helsingi lähedal Nurmijärve vallas Klaukkalas. Ühe surnukeha leidsid korrakaitsjad eramajast ja teise maja lähedalt. Vahi alla võetud naine on ametlikult kinnitamata andmetel laste ema.

Politsei leidis väikelaste surnukehad teise kriminaalasja uurimise raames. Politsei uuris Sipoos elanud 51-aastase Seppo Tirkkoneni kadumist möödunud aasta detsembris. Mees kadus samal päeval, kui ta müüs oma Sipoos asuva maja ja krundi Eestist pärit mehele ja naisele. Politsei pidas eestlased soomlase kadumise uurimise käigus kinni, kuid lasi hiljem süütõendite puudumisel uuesti vabadusse.

Politsei avastas imikute laibad sama kriminaalasja uurimise käigus. Seppo Tirkkoneni kadumisega seoses kinni peetud eestlased ei ole samad isikud, keda politsei imikute tapmisega seostab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles