Grybauskaitė kahtlused Tööerakonna suhtes ei kadunud

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaitė
Leedu president Dalia Grybauskaitė Foto: SCANPIX

Leedu president Dalia Grybauskaitė ütles riigi kõrgeima kohtu üleeilset otsust kommenteerides, et tema kahtlused variraamatupidamises ja valimispettuses kahtlustatava Tööerakonna suhtes ei kadunud.

«Konstitutsioonikohtu järeldus üksnes tugevdab kahtlusi riigijuhtimises osaleda tahtva Tööerakonna osas,» seisis presidendikantselei tänases avalduses, vahendas uudisteagentuur BNS.

Kohus otsustas üleeile, et hiljutistel parlamendivalimistel rikuti Tööerakonna kandidaatide võitjaks kuulutamisel mitmemandaadilises valimisringkonnas ja tulemuste kinnitamisel küll parlamendivalimiste seadust, kuid rikkumised polnud ulatuslikud ning need ei mõjutanud valimiste lõpptulemust.

Grybauskaitė on aga varem öelnud, et valimistel kolmanda tulemuse saavutanud Tööerakond pole valitsuskõlblik ning riigipea ei toeta erakonna kaasamist uude valitsusse. Ka pole riigipea andnud tänaseni hinnangut uuele valitsuskoalitsioonile, kuhu kuulub ka Tööerakond. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles