Kesknoored kogunevad ööistungi ajaks Toompea lossi ette meelt avaldama

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Opositsioonilise Keskerakonna noortekogu korraldab kolmapäeva õhtul algava riigieelarve eelnõu teise lugemise ajal Toompea lossi ees meeleavalduse.

Keskerakonna teatel püstitavad üritusel osalejad kolmapäeval kell 18 algavaks ja kogu öö kestvaks meeleavalduseks riigikogu hoone ette telgid, mis noortekogu hinnangul sümboliseerivad kodukulude kasvu ja vajadust kolida telki elama. Erakonna kinnitusel pakutakse kohapeal ka kuuma jooki ja pirukaid ning näidatakse välikino, lisaks saab kuulata mitmeid esinejaid.

«Riigikogu ette oodatakse kõiki neid, kes peavad oluliseks elektri- ja toasooja hinna kontrolli all hoidmist, õpetajate, päästjate ja politseinike palgatõusu, pensionide õiglast tõusu ning tasuta ja korralikku koolitoidu kõigile kooliõpilastele,» teatas partei.

Keskerakond on juba varem kinnitanud, et kavatseb kasutada riigikogus kõiki võimalusi, et riigieelarve eelnõu teist lugemist venitada.

Partei esitas riigieelarve eelnõule 96 muudatusettepanekut, millest ükski ei leidnud rahanduskomisjonis toetust. Eelnõu teisel lugemisel võib partei panna need kõik hääletusele ning võtta iga muudatuse hääletamise eel ka kuni kümme minutit vaheaega. Samuti on kõigil saadikutel võimalik osaleda kuni kaheksa minuti pikkuse sõnavõtuga läbirääkimistel.

Kui eelmisel aastal kestis riigieelarve eelnõu teine lugemine vaid viis ja pool tundi, siis 2010. aastal toimus see lausa kolmel istungil. Toona tuli parlamendil opositsioonifraktsioonide ettepanekul läbi hääletada enamik eelnõule tehtud 127 muudatusettepanekust, milleks kokku kulus üle 22 tunni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles