Galerii: riigikogu konverentsikeskuses esines Iraani opositsiooniliider Maryam Rajavi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal toimus Toompeal riigikogu toetusrühma «Inimõiguste ja poliitiliste vabaduste eest toetusrühma» eestvedamisel konverents, kus käsitleti Iraani vastupanuliikumisega seotud küsimusi, esines likumise juht Maryam Rajavi.

Konverents toimus toetusrühma esimehe Juku-Kalle Raidi eestvedamisel, teatas riigikogu pressiesindaja.

Riigikogu inimõiguste toetusrühma liikmed eesotsas Mart Nutiga kohtusid täna Toompeal Iraani vastupanuliikumise juhi Maryam Rajavi ja teda saatva delegatsiooni liikmetega. Külaline andis ülevaate poliitilisest olukorrast Iraanis. Ta keskendus inimõiguste olukorrale, Iraani tuumaprogrammile ja terrorismiga seotud aspektidele. Iraani vastupanuliikumise juhi sõnul on nende reisi eesmärgiks saavutada rahvusvahelise üldsuse solidaarsus võitluses Iraani valitseva režiimi vastu. Sel eesmärgil on juba külastatud tervet rida Euroopa riike.

Nutt rõhutas, et «riigikogu inimõiguste toetusrühm on valmis tegema koostööd maailma riikide erinevate poliitiliste jõududega, kes võitlevad inimõiguste tagamise eest.» Ta pidas oluliseks saada adekvaatset infot esmasest allikast. Nutt andis lühiülevaate toetusrühma tegevusest.

Tänasel kohtumisel osalesid lisaks Mart Nutile ja Juku-Kalle Raidile veel Andres Herkel, Igar Grazin ja Tõnis Lukas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles