Sukles kohtus: riigil ei ole õigust mulle lõksu seada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Sukles kohtus
Andrus Sukles kohtus Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Süüdistuse järgi oma äripartneri Tullio Libliku mõrva tellinud Andrus Suklese viimastes kohtukõnedes süüdistasid kaitsjad prokuröri, et uurimine on olnud kallutatud.

Suklese kaitsja vandeadvokaat Kristiina Lee väitis eile oma kaitsekõnes, et Suklese suunas toimetatud kriminaalmenetlus oli seadusevastane ning isegi selle alustamine oli kahtlane, kirjutab Õhtuleht.

Suklese teine kaitsja Küllike Namm viitas, et segadust on ka ülekuulamisprotokollides – ülekuulamistel viibinud ja väidetavalt neid isegi juhtinud ametniku osalemine ei kajastu protokollides.

«Ma ei ole kunagi Libliku surma või mõrva tellinud. Ma ei ole seda isegi unistanud,» kinnitas Andrus Sukles kaitsekõnega esinedes kohtule, käsi südamel.

«Eelmisel pühapäeval tähistasin tütre 14 aasta sünnipäeva. Nii kõvasti, kui ma ka ei proovinud, küünlad Skype’i vahendusel ära ei kustunud. Minu poeg tuli Oregoni meistriks veepallis ja mind ei olnud seal, et teda õlale patsutada. See on hind, mida olen pidanud maksma,» märkis Sukles ja lisas kohtunikule ainiti silma vaadates: «Riigil ei ole õigust mulle lõksu seada.»

Otsus tehakse teatavaks 10. detsembril.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles