Petraeuse afääriga seostatakse kõrget kindralit

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF ülem John Allen.
Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF ülem John Allen. Foto: SCANPIX

Armuafääri tõttu ametist tagasi astunud USA Luure Keskagentuuri (CIA) juhi David Petraeuse juhtumiga seostatakse ka NATO vägede ülemjuhatajat Afganistanis John Allenit.

Anonüümseks jääda soovinud Ühendriikide kaitseministeeriumi allika kinnitusel on kindral Allen uurimise all kirjade pärast Jill Kelleyle, kelle kaudu Petraeuse suhe oma biograafi Paula Broadwelliga välja tuli. USA meedia andmetel pöördus Kelley Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) poole, kuna ta oli saanud anonüümseid ähvarduskiru, mis väidetavalt pärinevad Broadwellilt, vahendas uudisteagentuur AFP.  

Väidetavalt saatis seltskonnategelasena tuntud Kelleyle kirju ka Allen. Pentagoni allika sõnul on FBI jõudnud jälile kirjavahetusele Alleni ja Kelley vahel, mis pärineb aastatest 2010-2012 ja teistele dokumentidele, kokku 30 000 lehekülje ulatuses.

Allikas kirjade sisu uurimisele viidates ei avaldanud, kuid nimetas seda kohatuks. Samuti ei vastanud allikas otseselt küsimusele, kas kirjad on seotud Petraeuse juhtumiga.

Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF ülemana töötav Allen pidi asuma NATO vägede uueks ülemjuhatajaks. Ülemjuhatajaks saamiseks vajas ta veel USA senati heakskiitu, mis pidi tema kandidatuuri arutama neljapäeval.

USA kaitseminister Leon Panetta on palunud senati relvajõudude komiteel viivitada Alleni esitamisega NATO vägede ülemjuhatajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles