Kadri Simson kinkis Ansipile riigikogu infotunnis padjad

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip ja padjad.
Andrus Ansip ja padjad. Foto: Riigikogu infotunni videoülekanne

Kadri Simson kinkis peaminister Andrus Ansipile kaks patja ning ütles, et need on tema esindajatele riigikogus ja lisas, et valitsuse ülbuse eest maksavad fraktsiooni liikmed unetute öödega.

«Mul on siin kaasas kaks patja ja need on teie esindajatele siin riigikogus. See poliitika, mida te ajate, kui te ütlete, et teistsugust arvamust ei olegi olemas, et selline eelarve, nagu tuleb valitsusest, peab minema muutumatuna riigikogust läbi, kulmineerub sellega, et valitsuse ülbuse eest peavad teie esindajad, fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi ja Kaia Iva ning nende meeskonna liikmed maksma magamata öödega,» ütles Simson.

«Kas teil on selle arengu käigus, mis praegu Eestis toimub, tulnud pähe mõte, et suhtumist võiks muuta ja võiks kuulata ka teistsugust arvamust, mitte arvata, et te olete asendamatud ja eksimatud?» esitas Simson Ansipile küsimuse.

Ansip ütles küsimusele vastates, et pole kunagi arvanud, et tema või valitsus oleks asendamatu või eksimatu.

«Küllap olete teiegi kuulnud korduvalt minu tunnistusi selle kohta, et me oleme midagi valesti teinud. Ma ei nõustuks sellise sildistamisega,» ütles Ansip.

«Küllap on väga palju erinevaid arvamusi, mis ei ole kuulunud just valitsuse liikmetele, leidnud kajastuse ka riigieelarve eelnõus, ja ma loodan, et ka riigikogu liikmed suhtuvad selle eelarve menetlusse ülima põhjalikkusega, sisuliselt ja loobuvad niisuguste populistlike demonstratsioonide korraldamisest ja pöörduvad sisulise töö juurde. See oleks kindlasti Eesti rahvale kasulikum,» ütles Ansip.

Jututeema lõppedes jalutas Simson patjadega Ansipi juurde ning andis need üle. Riigikogu esimees Ene Ergma kutsus Simsonit korrale, öeldes, et «meil on siin praegu infotund, aga mitte demonstratsioon».

Pärast infotunni lõppu jättis peaminister padjad siiski riigikogu saali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles